donderdag 1 november 2018

Op 1 november 2018 wandelen wij naar de wafelenbak van de scouts

Om 14 uur vertrekken wij aan Delhaize Schelle via een min of meer regelrechte route naar de “Broederschool” in Hemiksem. Opdracht: niet te veel omweg, maar wel langs zoveel mogelijk groene wegen.  In de Eikenlaan besluiten wij dat de voorwaarde vervuld is. Vanaf nu zitten wij midden in het dorp. Sommigen van ons ruiken de wafels al! We nemen de ingang aan de Lindelei: volle bak in de binnenkoer en in de tenten op de speelplaats. Maar eigenlijk vinden wij relatief snel een tafel voor 6 -Maria Caluyn is er al.  Lekkere wafels, zelfs met warme krieken en slagroom. En natuurlijk de Hemiksemse scouts sfeer.

Rond half vijf vertrekken wij voor het 2e deel van de wandeling. Via de Dr. De Backerstraat naar de Kallebeekstraat en verdwijnen in het Kallebeekbos, dwarsen de Scheldestraat en wandelen verder in de bosrijke omgeving van het ecologisch park “Hemixveer”. 
Hier nemen wij een foto: zicht op een desolaat landschap.  OVAM en De Scheldestroom NV (dochterbedrijf van Bekaert NV en eigenaar van de site) zullen de komende jaren de Bekaertsite grondig saneren.


Door de armenpoort wandelen wij verder in de groene omgeving van het abdijpark en de Schelse Vlietdijk -met visputten.  Aan het park vertrekken er 2 naar huis en iets verder wandelen Jo en Hilda richting Witte Gevel en ik naar de Boerenkrijgwijk, waar ik rond 18 uur arriveer. Bij Hilda wordt het waarschijnlijk nog een kwartier later.

15.643 stappen -waarvan 14.018 aerobic in 126 min, 9,07 km.