maandag 13 augustus 2018

We kunnen het niet laten: terug in de Walenhoek.

Als we dan toch in Niel vertrekken... dan nog eens de oude kleiput in voor een langere wandeling - richting Walenhof.


Flink tempo - bijna aan punt 153 horen wij de kerkklok van Hellegat 8 keer slagen.  Onderwerp gesprek is ook: 2 buienradars geven tegengestelde informatie.  Volgens de ene blijft het heel de avond droog in Niel, de andere belooft wel wat regen.

Aan de "Paardenstal" begint het... eerst druppelen, nadien echt.  Mens en dier (1 windhond) regenbescherming aan en het kan niet anders.. verder stappen.  Toch enkele keren schuilen, maar we moeten er door en seffens stappen we terug in het bos en houden de hoge bomen de regen tegen.

We zijn met flinke wandelaars op stap die kunnen genieten van alle momenten. Met diegenen die er vorige week ook bij waren stellen wij vanaf punt 300 vast dat het er vandaag helemaal anders uitziet: geen jongeren in het water, geen genietende groepjes aan de oevers. En de dreef die blijft heel mooi. Op weg naar punt 109, zijn wij de enige wandelaars -buiten een koppel met hond. Het is alweer mooi geweest en iets na 21 uur vertrekken de auto's, de fietsers en Hilda en ik te voet naar huis.

Volgende week ...een andere, ook mooie Nielse omgeving!