maandag 14 mei 2018

LANGS RUSTIGE, OUDE MAAR OOK NIEUWE, STRAATJES VAN HEMIKSEM.


Een momentopname rond 5 voor 20 uur, in de buurt van het Hemiksems station: in groepjes of alleen verschijnen wandelaars, en nog een paar… van al de kanten komen ze…

Andrea, Bieke, Chris, Danielle, Frie DS, Frie S, Irma, Lieve, Lutgard, Luce, Maria R, Maria VH, Marijke, Marion, Monique, Odette en Rita… en wie vergeten we op te noemen?


Bieke vertelt bondig langs welk deel van Hemiksem we vandaag wandelen.

En ja langs de Bouwerijstraat, Unolaan komen wij aan de Gemeenteplaats.  WIE KENT HET WEGGETJE ACHTER HET OUDE GEMEENTEHUIS?  Wij wandelen achter de appartementen van de Gemeenteplaats en ook aan de achterkant van tuinen van de Lindelei (vroeger Drukkerij Schroyens, Meester Vlemincks, Van Uffelen enz.) en dan zijn we in de Frans Blocklaan (recht over de Unolaan). Al zigzaggend komen wij in de Karel De Backerstraat (ter hoogte van de vroegere beenhouwerij Seps).

Het is nog niet gedaan… rechts naar de Lindelei en daar het eerste straatje in, je mag kiezen hoe je het noemt (Puttemansweggetje of Fortweg).  Waar zijn we nu? Rechts zie je de Heiligstraat. Langs de Wijngelachweg naar de weg naast de vroegere firma J & J GIJS.

We komen terug in de Lindelei, richting Terlocht. Aan de linkerkant voorbij de De Bosschaertlei is een weg tussen de tuinen van de bewoners rechterkant De Bosschaertlei (Marion woont hier) en linkerkant Antwerpsesteenweg. Die volgen wij tot aan de Charlottalei.

Bieke heeft nog enkele pittige dinges voorbereid, maar het is al kwart na 9.  Tijd om via  D. Coppensstraat en Statiestraat recht op het station af te stevenen. 

Het mag vandaag iets verder zijn en iets langer duren.Thuis geeft teller 8,16 km.  Min 1,6km vanuit Schelle heen en min 2km  terug naar Schelle via Vlietwijk. Blijft 4,56 km gewandeld.

EEN HEUSE ONTDEKKINGSTOCHT!