linken en pagina's

Sunday, February 4, 2018

WSV Schelle vertrekt in depot de luxe hemiksemGoed ingeduffeld verschijnen wij om 10 uur in depot de luxe. Bieke en Sonja bekijken het parcoursbord. Afspraak voor de 12 km: ideaal scenario voor een zondagse wandeling. Drie trajecten van min of meer 4 km.


In de achtertuinen tussen de Parklaan en de Jan Sanderslaan ontdekken wij nieuwe openbare ruimten: groene oases. Aan de bocht op het Kerkeneinde  -als je richting Aartselaar kijkt- juist vóór de hoeve van Verbeeck, mogen wij de bossen van het Cleydaal in -de golf ligt verder richting Aartselaar. Opvallend proper: geen blikjes, flesjes of papiertjes.  We genieten en wandelen maar verder en verder, zien het mooie hof van Hemiksem. Richting Monnikenhof (vandaag geen toegang) komen wij boswachter Joris –zonder geweer- tegen. Die vertelt ons dat de ene helft van de bosweg eigendom is van Hof van Hemiksem en de andere helft van Cleydaal.  We passeren de open ruimte van de jaarlijkse “koningsschieting” en wat later verlaten wij het domein via de poort in de Assestraat.  De pijlen leiden ons naar de “broederschool”: volle bak, maar mensen vertrekken en wij kunnen met 7 bijeen zitten.


Tijd om te vertrekken voor het 2e traject.  Richting “Groene Hoek” voorbij de hoeve van mijn grootouders, met daarover de wei met “de ezeltjes”(grondgebied Wilrijk). De “witte poort” van het Klaverblad staat wagenwijd open.  Ook hier genieten wij van de mooie omgeving en halen herinneringen op aan een afsluitwandeling, toen Mijnheer Moretus ons met gerechtvaardigde trots zijn huiskapel toonde.  Nog even rondkijken en dan via het “makadammeke” naar het mastenbos.  Ook dit –nochtans openbaar gebied- is vuilnisvrij. Rustig wandelend komen wij voor een 2e keer in de “binnenkoer”. Een soepke of een stuk taart en een drankje smaken.


We vernemen dat het regent en als wij buiten komen, krijgen wij een hagelbui. We voelen er niet veel van en beginnen aan etappe 3. Langs het mooiste plekje en de Kallebeekse bossen met zicht op een mysterieuze vlakte en de abdijtoren, wandelen wij naast de Schelde en naast de abdij naar de eindpost. En wij voelen ons allemaal gelukkig en feliciteren de organisatoren.

Met 3 wandelen wij naast Vliet(Hemiksem), Schelde en Vliet(Schelle) naar huis. Boven onze mooie Schelde tovert de lucht magnifieke winterse kleuren en hebben wij de moed om onze smartfoon uit onze rugzak te halen voor een foto.  Want een beeld zegt toch meer dan duizend woorden.