dinsdag 13 februari 2018

Met femma Hemiksem langs groene openbare domeinen in onze buurt? YES.



Met 5 Schellenaren wandelen wij mee met feMma Hemiksem.  Irma heeft de sleutel van het feMma lokaal bij, start met sanitaire stop en dan een verkennende wandeling langs de nieuwe straten richting “Puttemans wegje” achter de huizen van de Heiligstraat om via kronkels uit te komen in de Varenstraat: Hemiksem bouwt!


Aan de Moerelei sluiten nog femma’s uit de Kleine Landeigendom aan. Stevige bries op weg naar het Mastenbos.  Mooie, groene omgeving en in de greppels ligt nog ijs. Al vlug zijn wij halverwege voor de traditionele koffiestop en ontdekken de vernieuwde skipiste met ruime cafetaria en super vriendelijke bediening.  Er is veel volk, het is dan ook nog krokusverlof.  
Even verder leidt Irma ons via een door haar verkend weggetje in Fort 7 (Wilrijk) en aansluitend zitten wij in het Schoonselhof. Annie toont ons de bakjes met folders van de individuele bezoeken.  Wij hebben interesse voor de smaakwandelingen op zondag 27 mei en zaterdag 2 juni: met gids langs belangrijke culinaire personen die hier begraven liggen. En een persoonlijke chef-kok zorgt voor proevertjes tijdens de gehele wandeling. Afspraak aan de hoofdingang om 14 uur en de rondleiding duurt 2 uur. Inschrijven is verplicht: e-mail jasques.buermans@scarlet.be.  Eens horen wat Joke en Monique ervan vinden om dit in ons wandelprogramma op te nemen.

Voorbij het zwembad duiken wij Fort 8 (Hoboken) in en aan de Carrefour scheiden onze wegen: Jen terug richting Wilrijk, een groep naar Hemiksem en 2 groepen naar Schelle.

Er zijn nog veel mooie toegankelijke groene ruimten in onze omgeving.  Vandaag hadden wij weeral veel geluk om er samen in te wandelen.  Dank aan alle wandelaars voor de gezellige, actieve momenten en natuurlijk aan Irma van feMma Hemiksem, voor de organisatie.

stappenverslag: 20 458 stappen waarvan 15 018 aerobic in 134 minuten
11.86 km gewandeld inbegrepen Boerenkrijgstraat/Nijverheidsstraat 4(volgens Google Maps 1.4 km en 17 min.)  en Schelle kerk naar Boerenkrijgstraat (750 m en 10 min.). Blijft 9.71 km. samen gewandeld.

Geen opmerkingen: