maandag 26 september 2016

Karl Van Hoofstat. HOERA...er komt een wandel- en fietsbrug over de bovenvliet.

Uit ons archief : 26/9/2016.



Het is 18:30, wij vertrekken en volgen Karl Van Hoofstat, schepen van openbare werken die al wandelend enkele toekomstplannen van Schelle vertelt. Spoorlopen is voor ons taboe, dan via Vereyckenplaats naar de vlietdijk.  Op een plan krijgen wij een zicht op het fietpad in beton naar de bovenvliet en naar de nieuwe fiets-wandel-brug.
Op deze plaats zien wij de bloemmolens van Abeloos, groengebied dat Hemiksem wijzigt in woongebied. Iets verder bemerken wij rechts het groene gebied waar de Boerenkrijgwijk op aansluit. En dan komen wij aan "the place to be", daar waar de Capucienendreef aan de vliet komt, aan wandelknooppunt 311, in onze verbeelding zien wij de brug al liggen.  HOERA.

Maar nu moeten wij doorgaan.  In het westen is de zon bezig om onder te gaan, zie je ook het torentje van
de abdij?

Karl vertelt over de heer Jan Van Steenwinckele die in de 16e eeuw op het Jezuïtenhof woont en naar wie de huidige Steenwinkelstraat wordt genoemd.

Ons uur wandelen is al  lang voorbij en wij hebben nog een afspraak in "de mouterij".
Onze femmagroep trakteert ons daar met een friet en een drankje. Dank aan Hono voor de bevoorrading.




Een verborgen gps tekent ons wandeltraject (met vertrek en aankomstpunt in de Boerenkrijgstraat).

Dank u aan Karl en de wandelaars en in april 2017 beginnen wij terug met ons avondwandelen.

Maar wij zitten niet stil en wandelen in oktober en november elke donderdag van 14 tot 15 uur.

1 opmerking:

Een echte zomerafsluitwandeling met een grote groep, heerlijk nazomersweertje, veel bijgeleerd over de nieuwe nabije fiets-wandelroute langs de Bovenvliet tot in Hemiksem. Een Belgische afsluiting in de Mouterij. Dank aan Frie, Joke en ook Monique die de hele zomer de wandelingen hebben voorbereid en ons toch vaak deden verrassen.
Foto's van Maria Julia