maandag 27 juli 2015

Vandaag is het maandag -> wandelavond en laatste keer dat wij vertrekken in de "Mikman". Kom jij zondag ook? Naar de "Zomerwandeling met gids in Hemiksem? Of vlinder jij mee in de Kelderijlei?

Ons wandelplan is om opzij van de hoogspanningsmasten van ELIA aan de samenvloeiing van de Rupel en de Schelde een zicht te krijgen op het clubhuis van de "Interescaut".
Om 20:05 starten wij langs Peter Benoitplein, Mercatorpl. , oversteken over  het oude spoorweggetje, Sierkerslaan, Sneeuwbeslaan, Laarhofstraat, Laarhofdreef en wij zitten in de interescaut site.  Een persoon is met een verrekijker naar de hoogspanningsmasten aan het kijken.  Natuurpunt?  Vogels tellen?  Een vraagje waard.  Hij kijkt naar een slechtvalk in een nestkast op een hoogspanningsmast.  Prachtig!.  In de fiche van natuurpunt staat dat de slechtvalk de snelste vogel ter wereld is en dat hij zich van heel hoog op zijn prooi stort. Hij kan 389 km per uur halen.
Maar wij moeten verder.  Het weggetje wordt steeds smaller, we wandelen tussen een haag van netels en mooie gele bloemen.  Wij staan naast de samenvloeiing van Rupel en Schelde.


Heel veel water en er is ook nog heel veel wind. Is het nog stormweer? We zullen eens op een namiddag terug komen, als er minder groenbegroeiing is, dan kunnen wij verder kijken. 


Monique maakt nog snel enkele foto's.  Op de terugweg zijn wij getuige van de vangst van een prooi door de slechtvalk. Wauw!  De slechtvalkspeurders hebben het ook gezien.  Wij praten nog even met onze nieuwe Antwerpse vrienden en kijken door hun telescopische kijker.  Spijtig, het is onze laatste wandeling in deze buurt.  Volgende week starten wij aan de voordeur van het Gemeentehuis in Hemiksem.  

Nog vermelden dat wij 8.159 stappen hebben gewandeld, waarvan gedurende 47 minuten  6.559 aerobic .

Zondag is er een Zomerwandeling met gids in Hemiksem.
De 4de zomerwandeling van dit seizoen leidt ons naar Hemiksem waar ooit de tegelfabriek van Gilliot het dorpsleven domineerde. Ontdek samen met een gids het bijzondere verhaal van deze prachtige tegels met wereldfaam

Praktisch
Plaats aan de Poort der Armen, einde van de Nijverheidsstaat
Hemiksem
Wanneer
02/08/2015
Start- en einduur
14u - 16u
Inschrijven
 E mail:  info@toerismerupelstreek.be
Toerisme Rupelstreek, T 03 880 76 25
Prijs
Kassa : 2,5 € per persoon (kinderen -14 jaar gratis)

Organisatie : Toerisme Rupelstreek
Tel : 03 880 76 25
E-mail : info@toerismerupelstreek.be
Website : www.toerismerupelstreek.be.


Er is ook: VLINDER JIJ MEE IN DE KELDERIJLEI?
Het relatief kleine natuurgebied "Kelderijlei" heeft door zijn inplanting een microklimaat; de zuidkant is mooi open en de andere zijden zijn afgezoomd met dichte houtwallen. Van zulke luwte houden vlinders, en op 2 augustus stippelen we een "vlinderparcours" uit dat vrij te bewandelen is van 10.00 tot 16.00. Om 14.00 zal een gids je een interessante uiteenzetting geven.

Drie wandelaars gaan zeker tegen 14:00 uur naar de Kelderijlei.

1 opmerking:

Maria Julia zei

Monique wat een prachtige foto van de samenvloeiing van Rupel en Schelde. De slechtvalken waren zo "slecht" nog niet he met de overdracht van het eten in volle vlucht.