donderdag 24 oktober 2013

Gaan wij in Hemiksem eens kijken naar de nieuwe depot de luxe?

Zalig, vest in de rugzak en in korte mouwen wandelen.  Op de dijk aan de Beneden-Vliet kruisen wij enkele klasjes van de Sint-Lutgardisschool die, zoals wij, komen genieten van een mooi stukje Rivierenland onder een blauwe zonnige hemel. Waar is ons tweede bank aan de Schelde gebleven?  Door een abdijdreef naar de “depot de luxe”.  Wouw, is dat nu de nieuwe “Lux”?  En is dat echt de nieuwe muziekacademie.  Heel stil gaan wij op zoek naar de klas van een van onze wandelvriendinnen.  We zijn sterk onder de indruk van de constructie.

Langs het weggetje achter de Nieuwstraat en de nieuwe Vlietverkaveling stappen wij Schelle binnen. Even rondkijken op het Louis Wachtersplein.  Straffe vaststelling, die bomen hebben wij hier nog nooit zien staan.  Maria Van Hoofstat vertelt dat het Goethe-bomen zijn GINKGO BILOBA, ze kent die door haar femmareis naar Weimar. Lieve en de H’s kennen die ook.



Pittig detail: geen nordic stokken mee om gemakkelijker foto’s te maken.  Resultaat: geen enkele foto getrokken.  Dan nu, een paar minuten wandelmoed en terug naar het plein voor een foto van de bomen en het blad met "V". Want een beeld zegt toch meer dan 1.000 woorden.

Geen opmerkingen: