maandag 30 januari 2012

Verslag vergadering Compostela 2012 - januari 2012

Het is vrijdagavond 20.30 h en vier pelgrims - twee ingewijden en twee leken – komen samen voor een allereerste vergadering om hun weg naar Compostela 2012 voor te bereiden. Met koekjes, koffie en lekkere wijn uit Navarra in de aanslag bespreken we het te regelen vervoer(trein,vliegtuig,bus..) vanuit Schelle tot aan de Camino. De etappes worden uitgestippeld aan de hand van mooie en duidelijke detailkaarten. We maken een keuze uit het aanbod van refugio’s waar we dagelijks onze kansen op een overnachting zullen wagen. Het is helemaal niet zeker dat er steeds voldoende plaats zal zijn in de herberg voor ons allemaal, maar dat is voor niemand een probleem. Zulke onzekerheden behoren nu eenmaal tot de spirit van een pelgrimstocht. Het is een uitdaging en een avontuur en niet één van de vier stoort zich daaraan. In tegendeel, ons motto is: “we zien wel ter plaatse”. Problemen zijn er om opgelost te worden en alles komt altijd weer goed. Tevreden over onze eerste genomen stappen, keuvelen we nog wat na. Plots merkt er iemand dat het al ver voorbij middernacht is…..

Zaterdag 14.00h. Vandaag ondernemen we een belangrijke stap. Het boeken van de vlucht van Brussel naar Bilbao. We reserveren “on line” en we leren één en ander bij over het vakjargon van het luchtvervoer, over de gevoeligheden van een laptop en over de voordelen van betalen met een Visa kaart.
Tot onze verbazing en vreugde merken we dat dezelfde vlucht vandaag +/- 38 euro pp minder kost dan afgelopen week! Is dit nu een eerste teken van de voorzienigheid waarover vele pelgrims spreken? In ieder geval, wij verzinnen voor deze besparing moeiteloos een doel in één of ander interessant dorp of stad op onze weg!
‘s Avonds lees ik enkele verhalen over pelgrimstochten door de eeuwen heen. Het is moeilijk de slaap te vatten. ’s Nachts droom ik dat we, gehuld in een lange jas die tot aan de enkels reikt, uitgerust met een wilgen stok, een tas en een waterkalebas, ons moeizaam een weg banen langs oude en verwoeste heirbanen. Het schijnsel van de maan wijst ons de weg……Mireille.

1 opmerking:

 1. Dag Mireille,

  Mooie samenvatting van onze planning- en boekingsactiviteiten.

  Ik ga een berichtje op de blog zetten om wandelaars en KAV-leden uit te nodigen om mee naar de pelgrimszegen te komen.

  Tot? Al zeker tot in Mechelen.

  Frie.

  BeantwoordenVerwijderen