Blad 2: vrouwenweekends (Gent, Nieuwpoort , Brugge en Oostende). Afsluitwandeling in Walenhoek.

Gent. voorbereiding weekend.

De Walrus.  open de link

Gent in 48 uur

open de link
Stadswandeling interactief
open de link
Lichtwandeling
open de link
Wandelroute zondagse markten
open de link
GENT: zoveel stad -wandelplan
 open link

nieuwe pelgrimsherberg in Gent!
Op de Via Scaldea opent op 1 maart een nieuwe pelgrimsherberg in
het augustijnerklooster, Augustijnkaai 4 in Gent.

Samenvatting van gegevens stappenteller:
vrijdag = 15.892 stappen = 9.21 km
zaterdag  23.273 stappen  13.49 km
zondag    11.152 stappen = 6.46 km *** veel meer afstand voor de groep met de marktwandeling 

Vrijdag 24 april 2015.
Het volgt allemaal snel en perfect op elkaar: Station Schelle, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, tramlijn nummer 1 tot aan het Gravensteen, bagage afzetten in hostel “De  Draecke” (inchecken kan maar na 17 uur).en naar de Graslei stappen voor een kleine lunch met typisch Gentse producten of om het schoolreisgevoel te laten gedijen: frietjes met groentjes en saus.
Op de Korenlei stappen wij op een bootje en varen 40 minuten op de Leie en de Lieve tot aan de Rabot torens.
De gids vertelt in het Engels, Frans en toch ook in het Nederlands over het Belfort, de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk. Wij varen langs gildehuizen van metsers, schippers, korenmeters, vishandelaars en schutters. Zien ’t Gravenkasteel, een oude vismijn, 13e-eeuwse kloosters van Augustijnen en Dominicanen, handelspanden en te veel mooie historische dingen om allemaal op te noemen.
Op een zonnige dag moet je gewoon een namiddagje aan de Graslei gaan zitten, haal een paar blikjes bier of een flesje wijn en voeg je bij de honderden mensen die hier zitten te "chillen".
De voorwaarde qua zonnig is vervuld. Meteen ronden wij dit punt af met 1 fles CAVA en 8 glazen.Eerst nog een terrasje en dan onze 2 kamers gaan inrichten.


Voor ons avondeten belanden wij bij een Gentse Chinees.  Nadien doen wij een stuk van de  lichtwandeling, bezoeken de Missy Sippy om een Boogie Fridays (bomvol)  te ervaren.  Ook  in de "De dulle Griet" op de Vrijdagmarkt is geen plaats. Uiteindelijk belanden wij in "Het Zuiden van Europa" café dat open blijft tot 24 uur en daar sluiten wij de eerste dag af.

Zaterdag 25 april 2015. (wij verwachten nog verslagen)
Na het ontbijt staan wij om 10 uur klaar om onze enige volledige dag in te vullen. Wij lunchen samen in "de Vooruit " en om 18:30 eten wij stoemp en ballen in de Jakobijnenstraat. Er is weer heel volk in de cafees en iets vroeger dan de vorige dag trekken wij naar de hostal.
Zondag 26 april 2015. (wij verwachten nog verslagen)
 Met tram 4 naar het station waar wij niet lang moeten wachten op de trein naar Antwerpen. Met de 290 naar Schelle.
 

Nieuwpoort april 2014 - de foto's van Kristien.
Godelieve heeft een nieuwe reactie op uw bericht "de foto's van het weekend: "Le nouveau est arrivé"..." achtergelaten: 

Twas wreed plezant!
Lief 

Vrouwenweekend in Brugge.

Wie ging er allemaal mee?
Chris, Lief, Mia, Kristien, Hilda, Joke, Erna, Frie.

Onderaan: filmpje van Lief over 3 Brugse dagen

Vrijdag 26 april 2013.
In Schelle station komen wij om 10.15 uur bijeen ... 8 vrouwen die samen op weekend gaan ... een "schoolreisgevoel".  

Railpas invullen en de eerste verrassing: Lief heeft een trein-snoep-kadootje bij in feMma kleuren, zie maar op de foto. Daarna tovert Chris een kazoo, een mondmuziek en een behendigheidsspel(dat veel lawaai maakt) te voorschijn, kan later allemaal van pas komen en Joke heeft een fluitje mee.


Het is 12:43 uur als wij aankomen in Brugge.Volgens het programma: picknick in het park, maar volgens het regenweer gezellig, boterhammetje in het vuistje in de stationshal. Tijd voor koffie, nog even wachten want de drankhuisjes zijn nog druk bezet, de bezetters vertrekken seffens naar school en respectvol nemen wij hun zitplaatsen niet in.

Vanaf nu valt de exacte tijdsnotitie stil.
In de regen zoeken wij de autobus naar de herberg, waar wij 2 kamers van 4 personen krijgen.
Lakens en kussensloop op ons bed en verzamelen in de living.
De ene groep gaat te voet naar de markt, de andere neemt eerst een bus naar het station en nadien een bus naar het centrum (bijna alle bussen rijden er heen). Winkeltjes, chocolade, kant, mooie trapgevels en natuurlijk de reien maken onze dag goed (al eens binnengewipt bij Oud Sint-Jan en in een winkeltje van Mia).
Hongerige magen zijn een vaststelling als we op het verzamelpunt arriveren. Naar waar? Iets gezonds? Een friterie? Iets echt Brugs? Wie heeft er al over nagedacht en wat opzoekwerk verricht? NIEMAND. Dan maar hier? Oké, onze magen zijn gevuld maar voor morgen en overmorgen zoeken wij naar iets authentieker
Het is vrijdag 26/04/2013, dan moeten wij naar de Burg 9 voor WAK(Week van de Amateurkunsten)


Chris heeft van een optreden "sounds like a party" een filmpje gemaakt met haar I-Pod.
 en om 20 uur verhuizen naar “onder de bomen” voor Wacko.
Terug dorst. Wij belanden in het Klein Venetië (zuidgericht terras met zicht op de kanalen en Belfort). Het blijkt een café-lounge-pub en er staat een jukebox. De drankjes gieten wij binnen (ook thee) en het zang- en dansfeest kan beginnen. Ook al zijn al onze aanvragen nog niet gespeeld, iets na middernacht, nadat wij nog samen een toast hebben uitgebracht op de verjaardag van een collega-feestvierder, start onze nachtwandeling naar onze herberg.

Zaterdag 27 april 2013.


Een stevig ontbijt met wit of bruin brood, kaas, vlees, choco, confituur, granen, yoghurt, melk, koffie, thee…
Straks zien we elkaar in de zithoek om wat afspraken te maken?


Mia kent een plaats voor de lunch, in het oudste cafeetje van Brugge, afspraak aldaar om 13 uur.
Nu vertrekken we samen, via een omweg langs de Gentse poort, waar wij genieten van een koffie of mooi geserveerde thee.


 De shoppinggroep wandelt recht naar het centrum en een andere gaat via de vesten,
het Minnewaterpark
en het Begijnhof.Deze groep is nog niet goed wakker zeker als zij feMma Schelle horen roepen. Een feestvierder van gisterenavond had ons herkend, hij is uitbater van een eethuisje.We zien het wel zitten om hier vanavond te komen eten, hoewel wij juist besloten hadden om naar een niet toeristische plaats uit te kijken.
Op tijd bereikt iedereen Café Vlissinghe: Terug naar 1870. De legende wil dat Rubens er zijn pinten betaalde met schilderijen en keizer Karel de toenmalige cafébazin bezwangerde. Café Vlissinghe in Brugge is de oudste kroeg van de stad. De boekhouding en toogverhalen gaan er terug tot 1515.Wij besluiten dat wij het avondeten dan toch bij de feestvierder van gisterenavond gaan gebruiken: het begijnhof ligt op de weg naar huis.

We doen verder wat we graag doen en vormen 3 aftakkingen. Om nog even in de tuin van de zon te genieten, om winkelwaarts te trekken en om 3.7 km te stappen op de “via Brugensis”(een pelgrimspad in de Lage Landen) met start aan de Dampoort.


Nieuwe afspraak om 17 uur in het multifunctionele centrum Sint-Janshospitaal voor een harpconcert. ’t Is foor.

Als we ’s avonds arriveren op de afspraak voor het avondeten blijkt dat de andere lange tafel in het restaurant ingenomen wordt door dames uit Gent die een vrijgezellenavond komen vieren. Wij voeren mee de opdrachtendoosjes uit en sponsoren als het ons wordt gevraagd.
Het eten is heerlijk en de sfeer is goed. Niemand van ons heeft ooit een vrijgezellenavond gevierd. Wij maken plannen en doen beloften(verba valent). Nog een tas koffie en dan is het tijd om de jeugdherberg te gaan zoeken.

Zondag 28 april 2013.          
Idem dito ontbijt als gisteren. Onze tassen en zakken pakken, de lakens in de sloop en alles in de hal in de grote hoge mand deponeren.Tegen 10 uur moeten de kamers leeggemaakt worden. We mogen onze spullen in een hoek in de refter plaatsen (er staat al veel bagage).
De stapgroep vertrekt vanuit de Baron Ruzettelaan over de Katelijnebrug, Katelijnestraat, Mariastraat en neemt daar een afslag naar de kathedraal. Stilletjes binnen want de hoogmis gaat beginnen. Mooie orgelklanken.
Aan het standbeeld van Jan Breidel en Pieter De Coninck zien we onze andere groep.

Wat staat er nog allemaal op ons programma?
Belfort beklimmen = naar 83 meterhoge klim via 366 treden.
Met een bootje varen op de reien.
Met een koets rijden.
Bezoek aan de actieve stadsbrouwerij “De Halve Maan” met gratis Brugse Zot, ongefilterd van het vat.
Een bezoek aan HISTORICUM doen we later met de kern.
We kiezen voor de koets.
De eerste groep heeft al een koets vastgelegd en wij volgen.
Een romantische trip door het hart van de Brugse binnenstad, langs de reien, over eeuwenoude bruggetjes. De koetsier geeft uitleg en halfweg rust het paard even aan het Begijnhof. Even uitstappen en een babbeltje met onze andere groep en terug naar het vertrekpunt. Afrekenen (de prijs is vastgesteld door de Stad Brugge en bedraagt 39€ per half uur per koets (Max. 5 personen).Onze koetsier vertelde over De Garre, het smalste en kleinste doodlopende straatje van de stad


en over het biercafé met 130 soorten bier. Allen daarheen en wij hebben het ons niet betreurd. Enkele koffiecerenomies en veel Trippels van de Garre. Wij informeren naar flesjes om mee naar huis te nemen. Maar dat kan nu nog niet. Opeens is het tijd om onze spullen op te halen en naar het station af te zakken.
De trein zal normaal om 18 uur aankomen in Antwerpen-Centraal, maar is in Brugge vertrokken met vertraging. Na Sint-Niklaas volgt de omlegging en passeren wij Boom, Niel, Schelle, maar hier wil hij niet stoppen. Een beetje simpel rekenwerk doet ons op het laatste moment besluiten om uit te stappen in Antwerpen-Zuid en ons busje arriveert pal met ons.

We Can Do It.

filmpje van Lief over 3 Brugse dagen
filmpje van Krisien over 2 Brugse dagen (1e dag was fototoestel nog niet uitgepakt)


ons treintje komt aan in BruggeAfsluitwandeling in Walenhoek
Station Niel.
Donderdag 29 maart 2012 om 13.30 uur.
Aankomst van de Schelse KAV-sters.
Chris is de eerste die wij zien
Ann, Marjoo en ....In de Walenhoek: van knooppunt naar knooppunt.
Tijd voor enkele groepsfoto's.  Dan zal er wel eentje goed zijn.
Groepsfoto
Nog een groepsfoto
Deze is gemaakt door Frieda
Lea maakt een foto?

= achtergrond water
Behendigheidsproef (water en hout of water en steen).
Nicole heeft nog plezier en Joke moet nog beginnen
Onbewaakt ogenblik
Nog zo een
Op zoek naar mensen van de werkgroep bewegen.
Dag Lea, onze foto is gelukt en die van jou?
Ons uurtje wandelen zit er op.
Tijd voor Juffra Toertjes.

1 van de 4 tafels
Hilda is nog bezig te kiezen
Onze jassen aan en terug naar huis
Hoe het was?
Zoals je zag.
En dank u dat je erbij was.
Ann, Joke en Frie.

WEEKEND OOSTENDE (was Leuven dan 2011 ? met Lief, Joke, Erna, Hilda, Frie)
2012 ons weekend in Oostende (kav werd femma)
VRIJDAG.
Met de trein naar Oostende en met de tram naar Ravelingen.
Verdeling van appartementen was vooraf geregeld.
Op ons terras hebben wij een zicht op de zee.
Naar het strand en naar de zee.
Met onze voeten in het water en schelpen verzamelen voor Geert haar mensen.
We krijgen honger en wandelen naar Raversijde-Bad .
In een veredelde frituur is op het overdekte terras nog heel veel plaats.

In de namiddag naar de Oostendse winkelstraten of platte rust in het appartement.
Als de winkels sluiten krijgen wij hele grote dorst.
Op het Wapenplein placeren wij ons op een zonnig terras.
Avondeten op de dijk en dan met de tram (1 om het uur) naar Ravelingen.
Batterijen in fototoestel en kijk maar ...
Naar de brasserie op het gelijkvloers "De Ensor".

ZATERDAG
Om half negen aan de lift en samen naar het ontbijtbuffet.

We zijn in Oostende voor de VRIENDINNENDAG IN EN ROND HET KURSAAL.


In de buurt van het KURSAAL..
IN HET KURSAAL IS HET VEEL TE WARM.


NAAR HET VOLKSHUIS (van alle christelijke organisaties)
voor een croque uit het vuistje

Sport@Vriendinnendag


IN HET LEOPOLDPARK.

NAAR HET STRAND
voor een spelletje KUBBS


GROTE SLOTSHOW.

De zaal loopt vol.

kav wordt femma

OP DE ZEEDIJKnog iets eten en  .....


Foto's van Maria


Foto's van Kristien