woensdag 8 mei 2024

De Vlaamse Milieumaatschappij is beheerder van de VLIET.

Uit Gazet van Antwerpen.

Langs de Bovenvliet, een onbevaarbare waterloop, kan je voortaan tussen de Delhaize supermarkt in Schelle tot aan de Zinkvallaan in Hemiksem fietsen. Het parcours loopt onder een spoorwegbrug en over een brug over de Vliet door een bosrijke omgeving. Er is ook aandacht voor het landschap. "Zo zijn er ook zitbanken geplaatst en er worden nog hagen en bomen geplant in het najaar", vertelt Rik Scholiers van de Vlaamse Milieumaatschappij, die beheerder is van de waterloop. 

Ijsvogelwanden

Er zijn ook ijsvogelwanden gezet. "Dat zijn rechte wanden langs de waterloop waar een ijsvogel graag zijn nest maakt. Er zijn redelijke steile oevers langs de Bovenvliet maar ze zijn nog niet steil genoeg. Deze wanden zorgen ervoor dat er extra mogelijkheden zijn voor de ijsvogel om er zich te nestelen, vlak op de waterlijn", vertelt Scholiers. "Dit fietspad is een mooie manier om de waterloop te beleven. Het is niet alleen een recreatieve verbinding maar ze kan ook worden gebruikt door om naar school te gaan of naar het werk te fietsen. Een mooie binnenweg." 

Enkele weken geleden werd ook al een brug over de Vliet in gebruik genomen om Schelle te verbinden met de site van de Abdij van Hemiksem.

 

Geen opmerkingen: