zondag 8 oktober 2023

met "okra reizen" naar MENORCA


zondag 24/09/23 om 4 uur (in de morgen). 
Afspraak aan de TUI balie (hall 2 tegenover de check-in balies 11 tot 14) .

BRU-MAHON vertrek om 6u05 aankomst 8u35

MENORCA -NEDERLANDS, verouderd Minorca- is het op een na grootste eiland van de Balearen en is het meest oostelijk gelegen grondgebied van Spanje. Eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilanden, waarvan de meeste klein zijn. 

Menorca is minder volgebouwd dan haar grotere buur Mallorca.  Het is vooral een agrarisch eiland met slechts 2 eerder kleinere steden. Enkele verspreide villa-complexen zijn de enige toegeving aan het toerisme. Bijna de helft van het eiland wordt officieel beschermd: Menorca is sinds 1993 een UNESCO-biosfeerreservaat.

De naam van onze verblijf is PRINSOTEL LA CALETA resort****.


VERBLIJF IN HALF PENSION plus (water, frisdrank, lokaal bier en wijn inbegrepen bij avondmaal. Het resort bestaat uit 3 appartementsgebouwen; Caleta Playa (rode gebouwen) Blanc Palace (gele gebouwen) en Son Blanc (witte gebouwen).



Dag 1: zondag 24 september 2023: infovergadering met o.a. bespreking halve daguitstappen en programma. Namiddag: verkenning omgeving. 

Dag 2 tot dag 7: Vrij verblijf tijdens de ganse duur van deze OKRA-vakantie. De reisleider zorgt dat zowel het week- als het dagprogramma met de info over de facultatieve halve daguitstappen aan de receptie wordt uitgehangen.

Son Blanc

Een strandvakantie met mogelijkheid om het eiland te verkennen onder leiding van reisleider of individueel in kleine of grote vriendengroep.

Dag 2: verkenning omgeving buiten het domein.

Camí de cavalls. Wandelen of fietsen rond het eiland.
in 10 dagen/20 etappes
-
zwemmen in een baai.

Dag 3: dinsdag 26 september 2023.








dag 4: woensdag 27 september 2023.















dag 5: donderdag 28 september 2023.

Uitstap met Ann (TUI). Ook Liliane -onze okra gids- is erbij. Met TUI-bus richting Mahón (hoofdstad van Menorca)..

We beginnen de dag met een boottochtje van een uurtje, in de haven van Mahón. Een glasbodemboot in de natuurhaven. Verder richting noorden met bezoekje aan de pittoreske vissershaven van Fornells en wat vrije tijd. In Son Parc vrije tijd een beetje van het strand genieten en een hapje eten (vrij). En last but not least: afsluiten met een bezoek en een drankje in de spectaculaire grot COVA DEN XOROI.







we varen naast de ferry











 





dag 6: vrijdag 29 september 2023.
met openbaar vervoer naar Ciutadella.  Het is er markt en wij verkennen delen van de stad, bezoeken Convent en klooster van Sint-Augustinus.









Hoeveel heeft dit gekost?
Het was een single reis.  Dus geen toeslag singlekamer.