maandag 15 januari 2024

Valkenissehoeve vzw


 Valkenissehoeve vzw.

oprichting op 19/04/2018


Ondernemingsnr : Benaming (voluit) : Valkenisse (afgekort) : Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Valkenisseweg 18 2620 België 

Onderwerp akte : Oprichting Antwerpen (Hemiksem) STATUTEN

 De ondergetekenden,

 1. Desair Rob

2. Schepers Linda

3. Scholiers Martine,  verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de “VZW-wet”), met de hiernavolgende statuten.

 Titel I Naam - Zetel - Doel - Duur 

Artikel 1: De vereniging draagt de naam “Valkenisse”. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW” worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2: De vereniging is gevestigd te Valkenisseweg 18, 2620 Hemiksem. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

 Artikel 3: De vereniging stelt zich tot doel: Het aanbieden van een kleinschalige woonvorm in een hoeve voor personen met een beperking, met inwonende begeleiding, waar het huiselijke gevoel centraal staat, waar mensen die er wonen of werken zich thuis voelen. Daarnaast richten we ons op het aanbieden van een zinvolle dagbesteding die is afgestemd op het ritme van de personen met hun beperking. We gaan daarbij uit van de mogelijkheden die ze hebben en niet vanuit hun beperking. Voor niet inwonende bieden we dagbesteding en/of logeermogelijkheden aan. Ook is er een mogelijkheid tot co-housing en co-working. De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door: organiseren van educatieve workshops, evenementen, coachings en bijscholingen uitgevoerd door de vereniging of door derden. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen

 Artikel 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

.../...

Geen opmerkingen: