maandag 28 oktober 2019

Wandeling in Zwijndrecht en in Kallo

info:      https://www.natuurenbos.be/rietveldkallo

Irma organiseert een wandeling voor "De Torentjes" en Femma Hemiksem en Schelle wandelen mee.

Wandelaars uit Schelle, Hemiksem en Hoboken stappen op de bus aan het Kallebeek. 

Anderen in Kruibeke en aan het Steen.  In Zwijndrecht stappen wij uit en beginnen te wandelen in het Groot Rietveld.


uit publicatie van natuur en bos
"Naar Vlaamse normen is het Groot Rietveld en het naastgelegen Rietveld Kallo een rietland van ongezien formaat. In het Rietveld Kallo duik je via steigers het gebied in. Een hooggelegen vogelkijkwand biedt je een integraal uitzicht over het gebied. In het Groot Rietveld verschaffen de vlierstruiken op de dijken dan weer voldoende beschutting om ongezien te kunnen kijken naar al wat leeft in het riet."








Wandelen naar het dorp van Kallo en boterhammen eten bij café "Het Sas".



Tijd voor Deel 2.
Aan de overkant van de straat wandelen wij naar de Melkader. 
uit publicatie van natuur en bos
De Melkader is een stille getuige van een oude zeearm van de Schelde die, door de kracht van het getij tot diep in de schorren en later de ontgonnen polders drong. Het deed dienst als afwateringskanaal voor de polders en als waterweg om turf en later suikerbieten te verschepen. Vandaag is het een gekanaliseerd kreekrestant dat aansluit op de groene gordel rondom Kallo. de overgangszone van water naar land was zeer steil. Om de ontwikkeling van diverse levensgemeenschappen te bevorderen werd in 1999 een natuurvriendelijke oever aangelegd. Op termijn wordt de verbinding Beverse Dijk en de bufferzone omheen Kallo gerealiseerd. Zo zal een groene ring rond het dorp ontstaan. Dat doet de mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers nog vergroten, zeker nu het natuurgebied de Lisdodde toegankelijk is. De Melkader vormt samen met het natuurgebied een groene ring rond Kallo.







uit publicatie van natuur en bos
ECOGOLF KALLO Toen de Golfclub Beveren uitbreidde van 6 naar 9 holes, engageerde de club zich ertoe om een ecogolf te worden met een viersterrenlabel. Hiervoor heeft de club een beheerplan opgesteld met aandacht voor de afbouw van bemesting, beregening en herbicidegebruik. Ook de bescherming en uitbreiding van natuurzones binnen het terrein horen daarbij. Je kunt het zelf gaan ontdekken op  de fiets- en wandelroutes langs en door het gebied.

In het sas wachten een grote container en andere schepen op versassing. 
 Omwegje over andere brug en dan naar aanlegsteiger van de waterbus.  Schuilen voor de wind.


Geen opmerkingen: