maandag 25 juni 2018

Zij is er...de waterbus.

en ook 9 femma's en een rolstoel. 

Joke heeft al ruim 1 maand wandelverbod.  We lanceren een oproep om een rolstoel te vinden en krijgen een positieve reactie van Simonne. 
Enkele minuten voor 19 uur schepen wij in, niet eenvoudig om met een rolstoel op de waterbus te rijden! Gelukkig kan Joke zelf enkele stappen zetten.



Een kwartiertje later wandelen wij langs de Kruibeekse slikken en schorren, die ontstaan door de voortdurende aan-en afvoer van water. Het getij zorgt tweemaal daags voor de verplaatsing van enorme watermassa’s. 



De watervallen zijn niet in actie. Het was vandaag hoogwater om 02:34 en om 15:07. Straks om 21:47 is het laagwater.
Op een bord lezen wij dat de aantrekkingskrachten van zon en maan de motor zijn van de getijdenwerking. Het verschil tussen eb en vloed bij de Scheldemonding in Vlissingen is 4 meter. In Antwerpen loopt het getijdeverschil op tot ruim 5 meter.  Aan de Durmemonding (Tielrode-Temse) zelfs tot 6 meter.



Wegwijzerboom in de omgeving van de Barbierbeek. Datum op foto is fout -moet 25 zijn.

Om half negen zetten wij over naar Hemiksem.  Wij hebben 4 km gewandeld in een mooi polderlandschap en weer eens zo dicht bij huis


Annie van Hemiksem heeft een voorstel: als we nu eens afspreken om samen mee te doen aan een "Ivebica" activiteit?  Op dinsdag 13 november is er de ANTWAARPE MET DE STRANGERS WANDELING. Vertrek Steenplein, Antwerpen om 13:15 (waterbus aan het Callebeek om 12:30 -als die werkt-anders 12 uur?).  Je komt meer te weten over verschillende plekken in de stad met behulp van liedjes van De Strangers.  Drie uur lang wandelen we van het historisch centrum tot de "middenstaase"  .... En oh ja ..meezingen is toegelaten. De wandeling eindigt om 16:30 in de buurt van het centraal station. Meer info in EB EN VLOED. Kost 13€ en 1 drankje onderweg is inbegrepen.
Beloofd: gespreksonderwerp op volgende wandelingen.