maandag 4 juni 2018

2 maanden wandelen in Schelle.


Hier staan we dan ......in de verte ons buitenverblijfje ..waar we de sleutel ni van hebben 🗝 ...warme Grtjes 🙋🏻‍♀️
Marijke


En waar staan wij nu? En naar waar wandelen wij?
We staan in wat ooit Capucienendreef noemde en van hier trekken wij richting  Vlietdijk. Nadien via Stuyvenberg en Frans Cretenlaan terug naar START..
Op het einde geeft de stappenteller bijna 4 km aan.

Luce is terug van de busreis naar Normandië met de Heemkring van Hemiksem.  Een keer koffie uit kartonnen bekers, nadien zorgt de reisleider dat ze altijd koffie drinken uit porseleinen kopjes. Met 50 onderweg en alleen maar positieve ervaringen.

Onze femma vriendinnen van de Mikman maken een straffe -irreële- ervaring mee. Ze gaan met 14 op weekend naar Hasselt. Bij het vertrek in Schelle sluiten plotseling de deuren (1 persoon zit nog niet volledig op de trein) en de trein vertrekt met slechts 10 leden. 4 blijven achter op het perron. De treinverantwoordelijke catalogeerde die 4 als "uitwuivers". Gelukkig is Dirk van Marijke nog op het perron.  Hij verwittigt Marijke dat hij de 4 naar Berchem voert.  Ondertussen zorgt Ruth op de trein dat dit voorval niet onopgemerkt voorbijgaat.  In Berchem moeten zij de trein naar Hasselt -met gereserveerde plaatsen- laten vertrekken en de VIP activiteit in Hasselt halen zij ook niet.  Gelukkig zorgt het spoorwegpersoneel in Berchem voor gereserveerde plaatsen op een volgende trein en Ruth verwittigt de dienst voor toerisme in Hasselt dat zij op komst zijn voor een VIP behandeling. MET DE TREIN IS HET FIJN! Vandaag lezen wij in de krant dat vanaf 10 juni de nieuwe vertrekprocedure ingaat: dertig seconden voor de trein begint te rijden, zullen alle deuren gesloten zijn. Het verblijf in Hasselt verloopt fantastisch. Doch.. terugreis via station Brussels Airlines ... wateroverlast: reizigers voor luchthaven stappen uit en ons vriendinnen maken een treinrit-ommetje via via -om verder zonder problemen in Schelle aan te komen.

Een volgend weekend vertrekt femma*SPP op weekend naar zee.  Zij gaan zich reuze amuseren in de omgeving van Zeebrugge. Welke verrassende dingen en leuke winkels bij dag, avond en later zullen zij tegenkomen op hun tocht?   We vernemen het zeker.

 Maandag vertrekken 5 leden van femma*SPP en 2 leden van de Mikman voor een Camino naar Santiago de Compostela.  Zij stappen 7 dagen tot aan de grens met Spanje en gaan in 2019 verder.

Er zijn ook wandelaars die 14 dagen niet komen wandelen omdat ze met hun gezin op verlof vertrekken of ...

Maar... FEMMA*SPP WANDELT VOORT.  Zij vertrekken in juni en juli iedere maandagavond  om 20 uur aan het station van Schelle.