dinsdag 3 april 2018

Wandelen met de Torentjes in Ruisbroek en 1e avondwandeling.

Op vrijdag 30 maart wandeling met "De Torentjes" in Ruisbroek.
Irma is onze gids. Om 13:06 stappen wij in Schelle op het type oude-trein. In Boom moeten wij even wachten omdat er een trein uit Puurs op komst is. Enkele minuten later stappen wij uit in Sauvegarde.  De wagens met de andere wandelaars arriveren en weg zijn wij.  Wij volgen onze gids. Langs kronkelende maar ook rechte waterwegen, knotwilgen, houtkanten, weilanden. Vergelijkbaar met de omgeving van de Bovenvliet -maar een veel grotere oppervlakte.  Halverwege komen wij aan bij Hof ter Zielbeek ondergebracht in de conciërgerie van een oud kasteelgebouw uit de 18e eeuw. De authentieke elementen van dit gebouw uit 1721 werden gecombineerd met een modern en warm interieur. Het is er chic, maar ze stellen ons gerust. Ook met vuile wandelschoenen zijn we welkom.


Restaurant Boom

Na het feestelijk drankje en hapje wandelen we door het gelijknamige Park ter Zielbeek richting Sauvegarde. We passeren een moderne kruisweg en een grot. Het is "Goede Vrijdag" en een grote groep gelovigen heeft juist deelgenomen aan de kruisweg.  Zij hebben aan elk beeld een bloem en een kaarsje geplaatst. Door de villawijk komen wij aan een standbeeld en is het tijd voor een groepsfoto. TOTAAL 7,46 km gewandeld.

Wij danken de gids en de wandelaars van de "Torentjes Hoboken" voor het plezante gezelschap en de verrassende tocht.
 



START VAN ONS AVONDWANDELEN.
Met 4 personen wandelen we 4.16 km.

Met regenscherm of kap hebben we regelmatig de indruk dat het stopt met druppelen. We stappen tegen een flink tempo maar kijken door de regendruppels heen nog naar de mooie omgeving. Eerst doorkruisen wij de abdij en via de armenpoort stappen we verder langs de Schelde, voorbij de overzet en naar de ingang van het bos in de Callebeekstraat. Langs de Scheldestraat en Wouwerstraat verder naar START en AF.

We hebben genoten van de wandeling in de "drup"en opgemerkt dat er juist buiten de abdij-cité dingen gewijzigd zijn: er is een onderneming bijgekomen in spoorwegbouw en de gebouwen waar vroeger het clublokaal was van de Koninklijke fotoclub "Licht en Schaduw Hemiksem" zijn beveiligd met houten platen.

Geen opmerkingen: