donderdag 12 april 2018

avondwandeling op maandag en de volgende dag van 13 uur tot 16:30

Startklaar.  Bieke laat ons kennismaken met niet platgelopen paden en wegen.


Langs de winkel van "Maya" en het nieuwe voetbalveld richting "boske van de pastoor".  Er staan nog bomen.  Langs de grot zonder beelden en dan  "Het Welzijn".  Er is nieuws te rapen: een nieuwe zelfstandige uitbater. En plots zitten wij binnen.  Heeft iedereen geld bij?  Niet nodig, Hilda is zondag jarig en trakteert. Een dubbel gevoel: is wel gezellig maar ons doel is 60 minuten wandelen.
Een HIP, HIP, HOERA voor Hilda. Proficiat en dank u. Deze plaats was vele jaren de place to be van haar moeder, ons tante Paula en nog veel andere dames op zondag na de hoogmis.Via de Eikenlaan stappen wij naar mooi aangelegde parkjes.  Het is al donker als we richting station stappen.

Dinsdag10 april wandelen met femma Hemiksem. 
Mooi weer.  Start om enkele minuten na 13 uur.  Eerste doel: cafetaria van de Golfschool. Eerst nog eventjes dag zeggen bij de ezeltjes.  Nu er paaltjes staan is het rustig en genietend wandelen in de Groene Hoek.  Op de plukweide van "Milagrow" staan veel pluk-klare bloemen
Zelfplukken en betalen:

van eind maart tot eind oktober mag je alle dagen zelf bloemen komen plukken tussen zonsopgang en zonsondergang. Op de wei zijn emmers en snoeischaren waarmee je je eigen boeketje kan samenstellen. Er staat een karretje waarin je kan betalen met centjes of geschenkbonnen. Prijzen: 10 bloemen voor 5 euro 20 bloemen voor 9 euro

Aan de ingang van Cleydael stelt Irma voor om hier even binnen te gaan. Eerst even vragen of we binnen mogen om iets te drinken. Het is in orde we kunnen iets bestellen bij Tafel 19 en mogen op het buitenterras plaatsnemen in de magnifieke en historische omgeving (bestelling verwerkt om 13:47).Is beschermd als monument Kasteel Cleydael . Deze bescherming is geldig sinds 31-08-1977. Vierkant waterkasteel met trapezoïdaal neerhof aan de noordzijde. Gelegen in de vallei van de Struysbeek, meer bepaald op een eiland gevormd door de splitsing van de Vliet, vanaf dit punt de Struysbeek genaamd. Deze Struysbeek of Vliet ontspringt in Luythagen (Mortsel) en vloeit in de Schelde te Schelle en wordt meestal Schellevliet genoemd.


Op de roemrijke oude kasseistenen stappen wij buiten, steken voorzichtig de Cleydaellaan over naar de dreef. Mooie bloemtapijten.
 

 We wandelen verder tot het einde van de dreef en zo lang mogelijk op bosgrond.  Nog een klein stukje beton en dan verder richting "Bos van de Houthakker".  Buiten alle verwachtingen is de ondergrond in de dreef droog. Van over de beek babbelen wij nog met een medewerkster van de "plukboerderij". Ze zaait wortelen. Aan een hoopje gestapelde boomstammen rusten wij even.  Een hond mag even zonder halsband. 
 Op de 2e Vlietdijk moet de hond terug aan de lijn. Waar is de leash? Onvindbaar, vergeten op de rustplaats. Irma stapt alleen terug op zoektocht. Gevonden!!! Nog een fris drankje bij "Monikske" en dan Hemiksem naar bus 290 of 295 en Hilda en ik te voet naar huis. 

Weer dikwijls gehoord "je moet echt niet ver van huis gaan om in een mooie omgeving te wandelen" Dank u femma Hemiksem voor de mooie wandeling.