dinsdag 13 maart 2018

Wandelen. Nacht van de geschiedenis en KOFFIE-STOP.

Met femma Hemiksem wandelen wij in Heffen, Blaasveld, Heindonk, Klein Willebroek en zetten over naar Boom. Om 13:01 stappen wij in Schelle op bus 290, die is volgens het schema om 13:12 in Boom Markt.
PECH, we zien de 287 vertrekken. Ja, het is wel koud en nat, maar weten nu al dat we straks, na de wandeling, weer blij zullen zijn en dat deze nare minuten in 't niets verdwijnen.
Dan komt er een 286 aangereden en twintig minuten later stappen wij uit in het centrum van Heffen. Irma Loodst ons door bossen, langs weilanden en vijvers en rond 15 uur ??? arriveren wij in Hazenwinkel. Halverwege? Dan is het tijd voor een drankje.


We praten over serieuze maar ook plezante en culturele -uit het leven gegrepen- dingen. Wie steunt er mee een goed doel en koopt advocaat?  Niet vergeten af te rekenen op de volgende wandeling. Nog een foto nemen en dan verder op tocht. Nu richting Rupeldijk en een uurtje later zet een straffe madam ons in Klein Willebroek over naar Boom.

Aan de bushalte wacht ook Karel Van Loock, die volgende week dinsdag om 19:30  een voordracht geeft in de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Hieronder de aankondiging:
De Nacht van de Geschiedenis: thema Religie. Op dinsdag 20 maart 2018 is het weer zo ver: tientallen Davidsfonds afdelingen organiseren dan hun allerbeste geschiedenisactiviteit. Ditmaal staat de Nacht in het teken van 'Religie'. We worden door niemand minder dan Karel Van Loock getrakteerd op een historische reis beginnend bij het ontstaan van de verschillende religies, verder gaand over het christendom en de kloosterordes, om te eindigen bij de Cisterciënzermonniken en de geschiedenis van de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem, waar we u dan ook van harte welkom heten. Het belooft een zeer boeiende avond te worden!
Inkom: 7 EUR ( 5 EUR voor Davidsfondsleden ) Consumptie incluis.

Zondag 18 maart is er de koffiestop van Broederlijk Delen. In het gemeentehuis van Schelle -Fabiolalaan 55- van 11u tot 17u. Hou even halt tijdens een wandeling of fietstochtje en proef onze lekkere koffie met een heerlijk zelfgebakken wafeltje (die je kan aankopen).

Samen kunnen wij de Oegandese boeren helpen. Zodat ze hun gezin kunnen voeden met voldoende gevarieerd en gezond eten.
Gelijkertijd loopt er een tentoonstelling met schilderijen van Ronny Moortgat en beeldhouwwerken van Roger Pintens. Dit is een organisatie van Curieus. Ook zaterdag kan je de tentoonstelling bezoeken. Gratis inkom.

Het Broederlijk Delen-team met veel Schels femma-volk.