dinsdag 9 januari 2018

Naar Kruibeke en Bazel.

Hier hebben wij echt nood aan: van binnen naar buiten en met toffe vriendinnen een wandelingetje maken in een omgeving waar we niet alle dagen komen.

Meteen spannend: de waterbus van half 2 is er niet. De overzet meert aan en als het bootvolk aan het instappen is, komt de bus aangevaren.  De overzet schuift naar achter, er is nu plaats om de waterbus te laten aanleggen en weg zijn wij.  

Veel te vlug is de bus in Kruibeke.  Uitstappen en direct via de dijk in het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen met slikken en schorren, broekbossen, poelen ... De watervallen zijn niet in actie: vandaag geen volle maan, hoogwater is voorbij (om 9:12) en volgende om 21:45. Irma wijst ons op de restanten van de weggetjes die niet meer te bereiken zijn door de Barbierbeekgeul. In het krekengebied nemen wij een nog bestaand kronkelend weggetje naar de Barbierbeekvallei. ZO MOOI EN ZO DICHT BIJ HUIS! is de meest uitgesproken zin van deze namiddag.

Rond kwart na drie zitten wij in de "Duiventoren" en genieten van een drankje. Dat wij even moeten wachten op onze bestelling kan geen kwaad.  Wij hebben tijd en om vijf uur zetten wij over naar het Kallebeek.

IRMA VAN FEMMA HEMIKSEM IS ONZE GIDS. EN DE 2 FEMMAGROEPEN VAN SCHELLE MOGEN MEE. DANK!!!

Bijdrage van de waterbus afrekenen.

 

Wat zullen wij drinken!
 




Geen opmerkingen: