vrijdag 8 september 2017

TAI CHI start op 18 september -Brief van Jozef.

Beste Tai-chi spelers en Femmaleden.


Ja, wij houden vol met het beoefenen van het Tai-chi spel hier in de Mouterij.
Maandagvoormiddag van 10.30u tot 11.30u. Van september tot aan de paasvakantie is iedereen welkom om mee te ‘spelen’.

Dat woordje “spel” is maar een manier om duidelijk te maken dat het geen competitie is. Jij bent altijd de beste. Je hebt alléén maar jezelf nodig om Tai-chi te beoefenen en zo te werken aan het behoud van een gezond lichaam. Is je lichaam in goede conditie, dan volgt immers ook je geest (denkend/waarnemend vermogen)!

Iedereen kan op gelijk welk moment instappen. Je kan een tijdje genoeg hebben van Tai-chi beoefening en dan later weer terugkeren. Tai-chi houdt nooit op. Je kan er alléén maar mee beginnen!!!!

Wat ook nooit ophoudt is de Tao. De Tao (de weg van het universum) is de Chinese manier van kijken naar onszelf (micro-universum) als onderdeel van het grote universum rondom ons om zo inzicht te verwerven in het voortdurende bestaan van vormhebbende dingen. Vormhebbende dingen, waaronder wijzelf, hebben allemaal hun tijdelijkheid. Tijdelijk is te verstaan als “ontstaan” en “heengaan”. Ik probeer dat met de deelnemers te delen, tijdens de sessie, door het lezen van een interpretatie van één van de 81 verzen van Lao Tse.

We beoefenen tijdens de sessies samen de ademhaling en de cultuur van de gewrichten,   we maken lichaamsenergetische bewegingen (het ordenen van de meridianen) en we leren stapsgewijs de “vorm 37” (37 geijkte bewegingen) Zheng Man Ching.

Nieuwsgierig???

Jozef Huybrechts. jozefhuybrechts@skynet.be Begonialaan 4
tel: 0476 7673 88



Geen opmerkingen: