donderdag 4 mei 2017

Onze camino Inglés. Pelgrimszegen: CHECK.

uit ¡HOLA! 80

Terugblik: pelgrimszegen: weer een succes!
Zaterdag 11 februari zat de Mechelse kathedraal weer bijna vol voor de jaarlijkse pelgrimszegen: bijna driehonderd aanwezigen waarvan 186 de zegen kregen. Wij waren er ook:
 
 De werkgroep spiritualiteit en ons koor Adalard van Aubrac hebben weer hun beste beentje voorgezet. De pelgrimszegen blijft een stuk erfgoed om te koesteren!
Uit het welkomstwoord ...
Als je hart de juiste richting uitgaat, volgen je voeten vanzelf.
Vandaag gaat het hier om je hart. (...)
De zegen is geen garantiebewijs (...), de zegen is een symbool , een gebaar van geloof en vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, alles goed zal komen. Geloven en vertrouwen dat veel mensen jou zullen dragen onderweg. Op goede momenten: als je het uitzingt van vreugde, op slechte momenten: als je voor de zoveelste keer een lekke band hebt, of als je tot boven je enkels door de modder moet ‘dabberen’. Je wordt gedragen door iedereen hier aanwezig: familie, vrienden, medepelgrims, de mensen van het genootschap, van de werkgroep, van het koor.
En hopelijk ontdek je gaandeweg in de stilte, de verwondering en de eenvoud van elke dag, dat je ook gedragen wordt door die Iemand die groter is dan wij. Noem hem God, of Liefde of hoe dan ook.
Pelgrimeren verandert de wereld niet,
Het verandert de mensen
En de mens kan de wereld veranderen.

In 2009 voor de eerste maal de camino kunnen ervaren.  Dank aan femma (toen nog kav) en vooral aan Riet en Lieve.
 

Geen opmerkingen: