woensdag 17 augustus 2016

Een toffe bende ...waar iedereen lief voor elkaar was....wat kan het leven mooi zijn hè!

de titel pikken wij uit een mailtje van een contente deelneemster

Actieblok 1: met de trein van Schelle naar Berchem, naar Mechelen en naar Vilvoorde. Koffiestop in "De Met" en picknick in 3 fonteinen.

Volgend doel: koffiepauze in "DE MET", een cafetaria met een verhaal: tot 1976 overdekte markt. Art déco. Over het stadhuis.

 


Onderweg in de Leuvensestraat, een flits-bezoek aan de Basiliek en klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Troost. En dan naar "3 fonteinen" voor picknick. Spijtig dat er geen tijd meer is voor de volledige wandeling.




Blok 2: Om 14:03 hebben wij een reservering voor de waterbus.


Aan de opstapplaats zien wij aan  de overkant van het kanaal  "DE KRUITFABRIEK".  Een laatst overgebeven teken van het industrieel verleden.  FAVIER, een springstoffenfabriek  in de volksmond 't Poeierke. Nu in gebruik als TIJDELIJK CULTUURCENTRUM (tot de start nieuwe woonontwikkeling).  Hier heeft Tom Lenaerts een tv programma gepresenteerd. Een yoghurtbuurt, met een actieve cultuur, waar veel te beleven valt. Doet ons denken aan "Casa Blanca" en andere creatieve creaties van "verdwenen aarde".
  
In Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West", zong Kris De Bruyne in zijn gekende lied. Hij noemde het daarin ook een "ellendig nest".  Wij hebben een ander Vilvoorde ondekt.

En dan via een gewone stap, vanop de oever, op de boot.  Samenzitten lukt niet meer. Een deel kan op het dek, een deel onderaan in de boot en nog een groep tussen-in.






Blok 3: Toerist in eigen hoofdstad.




Blok 4: naar huis met een bus van De Lijn.

 Heel veel dank aan Hilda Van Dessel en Simonne Deleersnijder, die asap foto's mailden. 

Stappenteller: 21.460 steps waarvan 6.643 aerobic tijdens 66 minuten.  12,44 km.

Geen opmerkingen: