zondag 31 januari 2016

femma spp wandelt mee met W.S.V. Schelle vzw

Regen, niet te veel wind, heel veel slijkwegen. MAAR ONGELOOFLIJK MOOI PARCOURS.

Joke, Kristien, Mia,  M.José en ik kiezen voor de 14 km.

Het is zondag, wij zijn niet gehaast.  Tijd voor koffie of een tasje soep in DEPOT DELUXE.
We bestuderen de afstanden en de rustposten.  Die zien er goed uit:
4.95 km - rustpost - 4.9 km - rustpost - 4.1 km naar Depot Deluxe.  Totaal 13.95 km.

Regencape aan en weg zijn wij. Efkens een slijke helling op naar de boven-vliet en met de Schelde aan onze linker kant naar het Callebeek. Eerst zigzaggen door het bos, dan naar de visputten (mooiste plekje van Hemiksem) en voor wij het weten zijn wij al aan onze rustpost in "de broederschool".  Een stempel, broodje, drankje, soepje en genieten van de architectuur van de "binnenkoer".

We zijn klaar voor deel 2.  Regent het nog?  Na het "Puttemanwegje", komen wij in het Varenstraatgebied (on-her-kenbaar) en wandelen verder naar het "mastenbos". Wij zijn vlug in het eerste private domein "HET KLAVERBLAD" van de familie Moretus.  Wat een rust en mooie natuurlijke omgeving en na de witte poort wandelen wij naar onze tweede rustpauze. Weer: stempel, drankje, gebakje...

Startklaar voor de laatste etappe.  Via de omgeving van de "zusterschool", de "kleine landeigendom" en de "groenenhoek" wandelen wij naar het 2e private domein "HET MONNIKENHOF". Wat verder zien wij door een metalen hekwerk het HOF VAN HEMIKSEM en spreken af om tijdens de "koningsschieting" naar hier te wandelen.  We passeren de vroegere boerderij van het "hof van Sheid" (Antwerpse reder Christiaan Sheid, de vorige eigenaar van het kasteel Cleydaal) en de golfterreinen van Cleydaal.  Naar het schijnt regent het weer.  Op het eindpunt eten en/of drinken wij nog iets en dan zijn wij klaar voor onze wandeling naar onze thuizen.

Informatie over de 3 laatste kasteeldomeinen: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/13107

De volgende keer eens afspreken wie het verslag maakt.

Geen opmerkingen: