donderdag 5 november 2015

wandeling met onverwachte wendingen

Eerst waren we met 6, Joke, Maria, Kristien, Hilda, Mia (Niel) en Liliana (Peru) maar zij moest onverwachts afhaken.. We stapten verder naar de St.Annaschool en volgden het  - ons intussen goed bekende pad - langs de 'overkant' van de Vliet. Verder naar de Maaienhoek.
In de Stijn Streuvelsstraat vroeg Maria om eens een kijkje te gaan bij de nieuwe woningen en appartementen die ze aan het bouwen zijn op het vroegere oefenterrein van de voetbal. Er was niemand aan het werk, dus even langs een hek vlak aan de beek, en zo de bouwwerf op. Wat rondgeneusd en gespeculeerd hoe de indeling van de woningen zou zijn, verlieten we de werf opnieuw langs de Stijn Streuvelsstraat. Vloog daar toch ineens een helikopter boven ons, oei misschien wel politie want eigenlijk mag je bouwwerven niet betreden. Voor zover we weten of hoorden niks aan de hand. We vervolgden onze weg via het kleine tussenpadje naast het kerkhof. De poort achteraan stond open en Joke ging Frank eens controleren op zijn werk. Daarna hebben we op ons gemakske nog wat langs sommige graven gewandeld. Frank wees Maria nog wat familieleden aan die ze niet meer zelf wist te vinden.
Misschien kan Frank Femma eens op een namiddag een heuse gidsbeurt geven over het Schelse kerkhof.
Via het poortje van het rusthuis stapten we inmiddels na 1,5 u terug naar het beginpunt. 't Was hemels herfstweer en niemand maakte bezwaar. Helaas geen foto's. Ik hoorde ook dat de namiddagwandeling met Femma Hemiksem in het Polerbos Hoboken volgende week dinsdag 10 november opnieuw gedaan wordt.

Maria

Geen opmerkingen: