maandag 6 april 2015

Verslag van Ann en Maria

Afsluiting winterwandeling op 2 april
Een koud, nat voorjaar met de beruchte maartse buien. Riskant om genoeg deelnemers te vergaren om het winterwandelen af te sluiten.
We krijgen op voorhand  van Frie enige uitleg en rond 15u staat een verrassing gepland en rond 16u een toast op de wandelaars en op Joke. Immers ‘ons Joke’ wordt vandaag 57 jaar. 3 dikke kussen, zingen doen we later wel, wie weet na een of meer glaasjes.
Op het Louis Wachtersplein komen we stipt om 13u30 bijeen. Met 13 vertrekken we richting bus 1 aan de oude Lux. Een aantal bushaltes verder stappen we af aan het einde van de Heiligstraat, intussen vervoegen ons nog  3 femma’s van Hemiksem.
Vanaf de witte poort betreden we het privédomein van de graaf van het Hof van Moretus. Ja dat mag want Frie heeft hier al een eerste verrassing versierd. Een vriendelijke man, wij noemen hem meneer de graaf, wacht ons op en naast het kasteel is er een kapel. Meneer de graaf geeft ons deskundige uitleg over de geschiedenis van de familie Moretus, ons allen bekend van Plantin en Moretus. Speciaal voor ons heeft hij kostbare kelken, een oud gedrukt boek door de befaamde Plantin en Moretus drukkerij uitgestald. Op enkele andere stukken in de kapel is hij duidelijk heel trots. De kapel bezit ook een heel mooie kruisweg. Na een half uurtje verlaten we onze vriendelijke gastheer die ons bekent dat hij zelf niet de titel van graaf mag voeren, hij is niet de oudste zoon van de familie Moretus.
Het domein is nu volop in de lente en de paasbloemen piepen overal boven het groen uit. De bomen staan nog wat te treuzelen, hebben zeker een beetje meer zon nodig. We verlaten het privédomein en wandelen naar de hoeve van Scholiers.  Deze hoeve, ook Valkenissehoeve genoemd, bevindt zich in de Valkenisseweg te Hemiksem.
We worden daar verwelkomd door Staf (de man van Frie), Jos (de man van Frieda) en Paul (de broer van Frie). 
Chris VanDyck vervoegt ons, zij heeft gezorgd voor een lekker glaasje Cava.  We proosten op de verjaardag van Joke  en de wandelaars.  Joke  krijgt een spetterend vuurwerk en een happy birthday song cadeau.  Staf, Jos en Paul verwennen ons  met een lekkere pannenkoek met bruine suiker.
Wij maken van de gelegenheid gebruik om heel wat bij te babbelen  en het is  gezellig vertoeven aan de prachtige stoof met blauw witte tegeltjes.
We beseffen het allemaal, we worden hier echt in de watten gelegd, we worden hier verwend, we hadden ons verwacht aan één verrassing, maar....  deze namiddag zit vol verrassingen. 
Iedereen die achter de schermen aan deze namiddag gewerkt heeft verdient een dikke pluim!  Deze namiddag is top en zullen we nooit meer vergeten!
Dikke merci Frie voor dit prachtig initiatief!

Maria en Ann

1 opmerking:

frie zei

Lieve stapt ook mee. Zij placeert eerst haar fiets in de veilige fietsbergplaats aan Bekaert.