zaterdag 18 januari 2014

Bollywooddansen in de bib 15 januari 2014

Aan de straatkant in de bib was er woensdagavond een workshop bollywooddansen.We dansten beneden waar normaal de kinderboeken staan én op blote voeten.
Een Indische dame die reeds 8 jaar in Gent woont en voortreffelijk Nederlands sprak, gaf deze workshop. Een 15-tal vrouwen en 1 jongen waren enthousiast om mee te doen.

Ik had het al eens eerder op een Femma-dag in Gent meegedaan en het is super ontspannend met genoeg heupwiegende bewegingen.

We moesten ons eerst zelf kort voorstellen en dan kregen we de teksten van het lied dat we zouden leren, op papier. Een zin in het Indi en daarna elke zin in het Engels. De tekst was niet moeilijk om te begrijpen, de lerares zelf gaf tijdens de les telkens de betekenis in het Nederlands. Want je moet het verhaal van het lied kennen. Bollywooddansen is eigenlijk een lied uitbeelden en heel veel lachen, naar elkaar, naar de omgeving. Wij zijn dat toch niet allemaal zo gewoon om constant te lachen want de lerares heeft het tal van keren moeten benadrukken.

Na een goed uur haakten enkelen af (wegens te moe, of andere redenen) een 10-tal dansten nog verder. Bollywooddansen doe je zonder partner, tijdens het dansen vorm je één of twee groepen en op het einde van het gedanste verhaal sloot een sierlijke buiging naar het publiek onze dans af. Publiek was er evenwel niet, buiten de verantwoordelijken van de bib die dan ook gretig foto's namen.

Voor mij was het een heel anders dan in Gent waar ik het samen met Joke ook zo'n workshop heb gevolgd. Een andere lied, een ander verhaal maar de essentie blijft hetzelfde. Gezien dit soort dansen waanzinnig populair is in India en vooral in alle Indische filmen, waait het ook wel wat over naar België.
't Was een leuke avond en de beenspiertjes waren goed los gedanst.

We zouden het eens moeten doen bij Femma (vorige keer is de les door omstandigheden niet kunnen doorgaan misschien later nog .....)

Kribbel

Geen opmerkingen: