zondag 18 augustus 2013

Met de femmatoog op de bedankingsbbq van Casa Blanca op zaterdag 17 augustus.

Het is voorbij: de 10e editie is het einde van het CASA BLANCA FESTIVAL.




Ontstaan.

De basis van het zomerproject “Casa Blanca” ontstond op een buitenlands trekkamp in Portugal met de JINS van de 34e Sint-Lodewijk. In het kleine stadje Campo Maior, gelegen in het diepe binnenland, was het elk zomerweekend feest. De JINS maakten vrijblijvende plannen om dit ook in België te realiseren.
In 2004 vierde de scoutsgroep zijn 75-jarig bestaan met een feestweekend.  Voor vier leiders het begin om er in de zomervakantie een vervolg op te breien.  Oorspronkelijk was het idee om een zomercafé open te houden en hier thema-avonden plaats te laten vinden.  Uit praktische- en financiële overwegingen werd dit plan teruggebracht naar een vierdaags festival.  Casa Blanca is Spaans voor "wit huis", een verwijzing naar de witte hoeve in de Valkenisseweg in Hemiksem (familie Scholiers), waar het festival oorspronkelijk zou plaatsvinden.  Ook na de beslissing om het festival in de abdij van Hemiksem te laten doorgaan, bleef de naam behouden door de zuiderse bijklank.

Femma Schelle (aangevuld met de oudscoutsploeg van Roger Van Vracem) tapte dit jaar op zaterdag van 21.30 uur tot zondagmorgen 2.30 uur.

De meeste tappers waren op de bbq in de mooie binnenkoer van de abdij.








Tekst: uit de website van Casa Blanca geplukt.

Geen opmerkingen: