woensdag 10 juli 2013

WAAR ZIJN DE BLOEMEN GEBLEVEN?

8 juli versus 17 juni, de plaats is dezelfde maar ziet er helemaal anders uit.
Vandaag wandelen we op hetzelfde traject als 3 weken geleden, maar in omgekeerde richting. Langs beide oevers van de Benedenvliet is er gesnoeid. Aan de Hamerstraat nemen wij de trapjes en gaan naar rechts. Na dertig stappen staan we hoog boven het voetpad aan de Molenbrug, rechtover de inrit van de Delhaize.



Verrassend zicht! We zoeken naar de overblijfselen van het waterrad aan de molens van Hemiksem.

In de brochure “neuzen in het nautisch verleden van de Benedenvliet” lezen wij: In 1472 verrees een onderslag-watermolen aan de oevers van de Vliet buiten de abdijmuren, verpacht door de abdij aan opeenvolgende molenaarsfamilies voor het malen van rogge, tarwe en schors. In 1923 werd de molen voorzien van een elektromotor en verdween de functie van het waterrad.  

Terug richting trappen en nu naar links, richting Schelde.  Op het vroegere staketsel van de rollende fleskraan is de audiozuil verdwenen.  Voor altijd?  In herstelling?  Geen bericht gevonden.


Vanavond zijn er veel wandelaars op stap, onze favoriete bank is bezet. Op de dijk in Hemiksem is wel gesnoeid, maar de restanten liggen nog op de weg. 



We moeten er door: een beetje fitness, voeten en benen opheffen. Op de kerktoren luiden de klokken 9 keer, tijd om onze wandeling af te sluiten.

1 opmerking:

liliane zei

Ze verwachten daar dan ook geen wandelaars :-)