donderdag 18 juli 2013

met Femma Niel gefietst op dinsdagavond 16 juli

Voor de derde keer met Femma Niel meegefietst. We waren met 14 deelnemers. Vertrek is steeds aan de kerk van Niel om 19u als de kerktoren het startsein geeft.
Via Hellegat reden we naar Boom. Hier stonden nog 5 vrouwen van de Koekoekwijk te wachten. En weer heb ik iets nieuw mogen ondervinden. Naast de bult over de A12 is er aan de rechterkant een nieuw fietspad gelegd die naar links afbuigt en zo onder de A12 loopt. Dan neem je het ondergronds tunneltje en zo kom je in het centrum terecht. Geen gezucht meer om boven te geraken.
  Wij fietsten naar Puurs via Ruisbroek op het fietspad naast de spoorlijn. Het Hof van Coolhem is op maandag en dinsdag gesloten - dus daar geen rustpunt - maar we reden dan verder langs de mooie rustige groene wegen naar Willebroek. Niet over de brug - die toch altijd dicht is - maar in het centrum van Willebroek hebben we zeker drie kwartier van een terrasje genoten. Daarna de kortste weg door Willebroek naar de A12 en ... stonden we hier toch wel zeker voor de open brug. Traag maar zeker kwam de brug omlaag en via het spoor terug naar Niel. Enkelen, ikzelf ook, splitsen van de groep af aan de krijtstatie naar huis toe. 't Was even over 22u dat ik thuis was. Wat valt mij op bij Femma Niel. Gezellige groep, bij het vertrek doen alvast enkelen het fluovestje aan en na de stop iedereen. Gemiddelde snelheid 14-15 km/uur.
Maria Van Hoofstat

Geen opmerkingen: