vrijdag 29 juni 2012

Avondwandeling maandag 25 juni 2012

Maandagavond, het weer is zacht.  Negen dames begeven zich op pad.
Ze trekken door Schelle park en via de linkeroever van de Vliet stappen ze de dijk op....
Waar gaan ze heen, waar gaan ze naartoe…?

Het is onze geluksdag!  Wanneer we onder ” de brug der armen”  doorlopen, beseft iedereen dat we vandaag niet té ver zullen moeten wandelen.

De zomerbar staat daar uitnodigend opgesteld, daar kunnen we niet omheen. 
Als een dame uit Hemiksem ons gezelschap vervoegt, zijn we meteen met tien.
Beetje bij beetje arriveren andere groepjes vrienden en vriendinnen…  Al gauw telt de bar om en bij de 50 personen, allen genietend van de mooie zomeravond op het heerlijke terras aan de Schelde.
De zonsondergang is prachtig, de drankjes koel, de koffie warm, de bediending vriendelijk en vlot en de dames zijn opgeruimd en blij.  Met veel enthousiasme en hilariteit worden grootse reisplannen gesmeed….  Dit alles zomaar op een maandagavond in juni. 

Op de terugweg ontmoeten we “den Ben” en we worden prompt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in zijn mooie, trendy pand.  Alles wordt daar in gereedheid gebracht om een schitterende, culinaire zomer tegemoet te gaan.  Wij maken alvast enthousiast plannen om met ons groepje een van de komende weken een afspraak met hem te maken.  Terwijl we onze tocht verder zetten passeren alle mogelijke lekkernijen de revue.

Daar doemt de kerktoren op!  Het is  tien uur en je kan een héél klein beetje merken dat het vlugger donker wordt dan vorige week, maar toch zal de zomer nog lang duren…..

’s avonds in de late, aan ons klein stationnetje nog wat napraten en dan naar huis terug…

Mireille

Geen opmerkingen: