Blad 3: In 2009 met kav naar Compostela

Hier komt een verslag over mijn kennismaking met de camino.

Teksten die deelnemers hebben aangesproken:

Uitspraak van Goethe: "men moet de waarheid telkens weer herhalen, want om ons heen wordt de dwaling voortdurend gepredikt"


Vergeven is iemand bevrijden, iemand weer kansen geven nieuw te worden. Vergeven is iemand weer de hand reiken om over de zwakheid heen te geraken. Vergeven is de zon brengen, is de muur afbreken, is een brug bouwen, is terug contact opnemen. Vergeven is de ander weer zo graag zien als jezelf.
Vergeving vragen is je eigen pretentie op zak steken en bekennen dat ook jij liefde nodig hebt. Vergeven is nog maar eens de liefde gelijk geven.

Morgen belanden we op minder dan 58km van Santiago. Het einde komt naderbij. Er zijn er die dat niet leuk vinden. Want het mag dan wel regenen en slechte en slijkerige paden, de sfeer zit er goed in en elkeen geniet ervan op zijn manier. Bij een pelgrimstocht is niet de bestemming het belangrijkste maar wel de weg ernaar toe.Bericht op 5 november 2017

2009-staptocht ijsland femma

Een goede middag,
 
aan alle dames die met mij al op tocht zijn geweest in de loop van de laatste jaren, wil ik op eigen initiatief een uitnodiging sturen voor de interessevergadering van een staptocht naar Ijsland die zal doorgaan van 24 augustus tot en met 1 september 2018. De omstandigheden van de tocht zijn niet klassiek voor Femma. Meer info in bijlage.

Wil je van mij geen info meer ontvangen, laat het me weten. Dan schrap ik je mailadres van mijn lijst.

Groetjes,
lieve