maandag 18 mei 2020

Wij voldoen aan de voorwaarden om met ons wandelgroepje samen te wandelen.

ECHT WAAR HE!  We publiceren hieronder een gedeelte van de femmablog. Ons team is al in gang geschoten om alles te organiseren voor de wandeling van maandag 25 mei 2020. (memoriseren die datum -kan later een quizvraag worden).
.


Nieuws uit de Femmablog
18 mei 2020
Hallo vrijwilliger
Femma is een socio-culturele vereniging en valt onder het ministerie van cultuur, dus culturele activiteiten en in groep samen komen mag nog even niet.
Voor sporten in groep is sinds, vandaag 18 mei, een versoepeling van kracht nl. de nieuwe regel dat je terug met 20 in openlucht mag sporten onder begeleiding.
Geldt dit ook voor het sociaal-cultureel werk zoals Femma?

Het antwoord is: ja!

Sinds gisteren is de FAQ op www.info-coronavirus.be ook aangepast en kunnen we de regel op een goeie manier interpreteren en toepassen:
Fysieke activiteiten zijn toegestaan op voorwaarde dat ze worden uitgeoefend:
Ofwel in het kader van regelmatige trainingen en lessen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, in het bijzonder georganiseerd door een club of een vereniging, met een groep van maximum 20 personen, steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;
We geven graag, op aangeven van het kabinet, nog een beetje verduidelijking:
> Regelmatige trainingen of lessen: Hiermee wordt dus bedoeld dat je reeds bestaande reeksen activiteiten (bvb elke zondagochtend organiseert je lokale groep een wandeltocht met dezelfde groep mensen) terug kan hernemen.
> Het is dus niet de bedoeling dat je nieuwe initiatieven uit de grond stampt, dat je eenmalige sportactiviteiten organiseert of dat je elke week met 20 verschillende mensen een sportactiviteit organiseert.
> Het gaat over activiteiten in de buitenlucht.
> Social distancing moet gerespecteerd blijven.
We hopen dat er binnenkort nog meer nieuws is over het hervatten van ook andere activiteiten binnen sociaal-cultureel werk maar verwachten dit pas ten vroegste op 8 juni 2020.

Heb je meer concrete vragen naar ondersteuning van je groep?

Mail graag naar groepsbegeleiding@femma.be en een medewerker neemt contact met je op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten