zondag 10 mei 2020

Vertel, wissel uit en blijf verbonden”.

Maandag 11 mei mogen wij niet in groep wandelen. Maar: Wij zullen doorgaan en allicht komen er in juni al lichtpuntjes.

Joke en ik hebben een voorstel  Zolang het groepswandelen niet mag doorgaan, vertrekken wij iedere maandagavond thuis om 19 uur en wandelen 60 minuten alleen (of per toegestane formule). Nadien stuur je een verslagje naar Joke, als het kan met tijd, afstand, stappen,  jouw overpeinzing of jouw gevoel bij de wandeling enz.    Joke telt op, maakt een documentje in word en ik publiceer op onze wandelblog.

joke.selderslaghs@hotmailcom of +32 472 77 09 02  
Wij stellen voor om thuis een uur vroeger te vertrekken omdat alleen wandelen tussen 20 en 21 uur niet zo leuk lijkt.
Waarom wij niet in groep mogen wandelen, lees je in onderstaand mailtje.Van: info
Verzonden: zaterdag 9 mei 2020 15:20
Aan: femmasppschelle.nieuwsbrief@gmail.com; marlynereyniers@gmail.com; scholiers.frie@gmail.com; joke.selderslaghs@hotmail.com; Liesje.Berteloot@femma.be
CC: Rob Mennes (rob.mennes@telenet.be); Betty Van Cauteren
Onderwerp: Wandeling Femma - niet toegestaan!


Beste Femma

Als lid van Femma Niel kreeg ik jullie mail door rond jullie geplande wandel-activiteit van maandag. De toestemming die jullie hiervoor vanuit de nationale Corona-lijn en Femma-koepel kregen is helaas NIET correct.

Ik heb dit – voor de zekerheid - nagevraagd bij onze intergemeentelijke noodplanambtenaar en bij de provinciale dienst noodplanning. Beiden zeggen dat dit ingaat tegen de geldende regels. Dit soort activiteiten valt onder het samenscholingsverbod. Ook al wandelen jullie op 1,5m uit elkaar. Het is tegen de regel van het aantal personen waarmee je mag afspreken (max 2 om te wandelen of 4 in gezinsbubbels).

Deze activiteit is dus NIET toegestaan in het kader van de momenteel geldende maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De provincie ging dit dan ook opnemen met de federale verantwoordelijken van de Corona-infolijn. Waarschijnlijk heeft de persoon van de infolijn enkel stilgestaan bij de 1,5m-regel.

Het is nog even wachten tot de regels rond dit soort activiteiten versoepeld worden om terug jullie activiteiten te mogen opstartenIk betreur wel dat jullie vanuit de federale overheid foutieve richtlijnen kregen.

Ik heb alle begrip dat jullie vanuit de beste bedoelingen deze activiteiten graag terug opstarten en hoop samen met jullie dat dit zo snel mogelijk terug kan.
Maandag 11 mei zal dat helaas nog niet kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten