zaterdag 9 mei 2020

1e wandeling na corona.


Wij hebben toelating van Federale Overheidsdienst “info-coronavirus” om met ons bestaand femma-wandelgroepje van 8 tot 15 personen te wandelen. Onze koepel heeft hier twee -aan corona gelinkte voorwaarden- aan toegevoegd: lid zijn van femma én niet verder dan 3.5 km van het vertrekpunt wonen. Wij vragen aan iedereen om ons te helpen die voorwaarden  zonder problemen toe te passen.


Niet iedereen van ons wandelgroepje is er iedere week.  Zowel de personen als de aantallen zijn niet constant.  Onze wandelleden zijn een wisselend publiek van 40 personen die komen wandelen en daarvan zijn er tijdens het hele jaar, wekelijks 8 tot 15 personen aanwezig.  Voor deze personen hebben wij toelating gevraagd.


Nu de fitness instellingen dicht zijn, vrezen wij dat er personen voor een eerste keer komen wandelen. Spijtig, dit kan niet. Later zijn zij welkom. Nu voldoen zij niet aan de voorwaarde “lid zijn van ons bestaand wandelgroepje”.

Echt sneu is het voor onze vaste wandelaars uit Hemiksem en Hoboken, die ingevolge de afstandsregel mogelijk te ver van de Sporthal wonen. Wij onderzoeken of wij ons vertrekpunt later kunnen verleggen naar de abdij in Hemiksem.  

Wat de social distancing betreft: hier verwachten wij met ons bestaand publiek geen problemen. 

De kadertekst en de voorwaarden van onze koepel zijn onze basis.

Duiding over de voorwaarden van onze koepel:
Elke is iemand -ik noem ze crisismanager-. Zij is niet in dienst bij femma. Femma vraagt haar hulp bij ongewone kwesties. Zoals bij ons: SPP Schelle krijgt toestemming om te wandelen van info-coronavirus terwijl koepel femma alle activiteiten annuleert tot 8 juni.
Wij krijgen haar toestemming mits wij alleen femma leden toestaan. Bij eventuele besmettingen vallen wij onder dezelfde verzekeringspolis. Wij mogen geen massa mensen samenbrengen, daarom afstandsbeperking vanaf woonplaats. De beperking van de wandelgroepsleden hebben wij zelf al geregeld. Via Liesje Berteloot houden wij contact.
Soms besef je niet welke gevolgen uw simpel verzoek voor anderen meebrengt.  En toch zijn wij blij dat wij met ons wandelgroepje mogen wandelen. HET MAG NIET MISLUKKEN.


Wat hebben wij mooie wandelingen gemaakt! En dan staat er van elke wandeling geen verslag op de blog.  De laatste wandeling in 2019 was het minder goed weer. Léa, Rita en ik waren present. Hebben toen herinneringen opgehaald over onze kinderen en hun buren-momenten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten