vrijdag 28 februari 2020

Puurs-Sint-Amands

28 februari: wandeling in Puurs-Sint-Amands, met Irma en Gerdje van femma Hemiksem samen met de wandelgroep van “Dienstencentrum Victor De Bruyne” uit Hoboken.

We nemen in Schelle de trein van 12:36, die is om 12:53 in Puurs.  Naar de uitgang en 9 minuten stappen tot de parking van cc “De Binder”. Hier komen de auto’s toe. Als iedereen er is vertrekken wij richting watertoren naar “Het Tekbroek”. Het is droog en we zigzaggen soms om diepe plassen te vermijden.  Het is niet waar he?  Een overstroming!. We kunnen er niet over, niet naast, niet door. Alternatief is vlug gevonden: we volgen de oevers van de Vliet. Tot...een volgende hindernis. Er ligt een lange, ontwortelde boom over de dijk, tot in het water.  Terug richting watertoren. Irma kent nog een andere route richting Liezele.

Nog altijd droog wandelen wij in een landbouwgebied, langs verkeersvrije binnenwegen. Zonder nieuwe obstakels bereiken wij deelgemeente Liezele. Tijd voor een koffiestop bij OSCAAR in het Oude Gemeentehuis van Liezele. Ondertussen is de voorspelde regen actief.


Naast de trap van het Oude Gemeentehuis van Liezele. 
Wij wandelen in de regen, door het parkgebied van het Fort van Liezele met zicht op heel veel overgelopen beken en grachten. Alle elementen zorgen voor een uniek februari-uitzicht.  Terug in Puurs doen wij nog een kapelleke bij “DEKOL”.

Mooie wandeling met overwinbare hindernissen. Dank aan Irma en de andere wandelaars.

Paradoxaal met Tao 78 van DR. Wayne W. Dyer?  (deze week de vers in de Tai-chi). Sorry voor de persoonlijke inbreng dat ik tijdens de wandeling denk aan deze vers die Jozef mailde: 
"Leef naar het voorbeeld van water
Niets in de wereld is zachter en zwakker dan water.
Toch wordt het voor de aanvallen van het harde en sterke
door niets overtroffen. Niets kent zijn weerga.

Het zwakke overwint het sterke;

het zachte overtreft het harde.
In heel de wereld is er niemand die dit niet weet,
maar niemand wordt deze kunst machtig.

Daarom blijft de meester sereen te midden van smart;

het kwaad kan zijn hart niet binnengaan.
Omdat hij helpen heeft opgegeven,
is hij 's mensen grootste hulp.

Ware woorden lijken paradoxaal."Geen opmerkingen:

Een reactie posten