zondag 29 december 2019

wandeling in Puurs, Antwerpen en in Vosberg Rumst.


29/12: Eindejaar tocht in PUURS.

11:36  op spoor 2 trein naar Puurs.

Wij zitten met 6 in een compartiment en voelen ons vakantieachtig. Aankomst om 11:59, iemand merkt op dat de treinreis gerust wat langer mag duren. Reizen met de trein brengt rust? Een kwartiertje wandelen (of 1 km) richting Kalfort voor onze inschrijvingen in het Gemeenschaps huis “Vrededaal”.

Ook bonnetjes aanschaffen voor drank, pistolet enzovoort. Zal er straks nog een broodje met pens zijn? Waarschijnlijk niet, dus nu geen bon kopen. Heel veel volk, maar wij slagen erin om 7 zitplaatsen bijeen te vinden.  We beslissen dat we 8 km gaan wandelen en vernemen dat we hier na 4 km terugkomen voor een rustpauze.


Startklaar, eerst passeren wij de nieuwe dokterswachtpost. Na een tijdje komen wij op een plaats waar we de monumentale woning en de Vlietomgeving herkennen … een wandeling met Irma in het voorjaar.   Wij “slijk glijden”, soms lukt het om te stappen en zoeken naar begaanbare drogere plaatsjes. Maar het is echt genieten!.Deel 2 brengt ons aan het Fort in Liezele. 
Via een stukje Puurse Heide komen wij in Puurs en brengen Paula naar de startomgeving. Om af te sluiten bezoeken wij de Winterbar.
Maar… bomvol.
Irma kent nog een ander sfeervol adresje. Verassingskoffie is niet voor vandaag, keuken is al in eindejaarsluiting.  Geen probleem, want met ons groepje voelt alles perfect. Boven op de perrons zien wij onze trein aankomen en hebben weer gezellige 6 zitplaatsen bijeen. Content dat wij 2019 mogen afsluiten met deze wandeling.
De kerktoren van Puurs is mooi verlicht en de straatverlichting is dezelfde als in Schelle.  De stappenteller geeft 12,81 km.


22/12: Antwerpen in de Winter.

11:18 Schelle kerk tot Antwerpen-Zuid. Overstappen op tram 1 tot halte Noorderplaats. Eventueel tram 24 voor 2 haltes. Wij gaan te voet via Londenstraat naar inschrijving op Flandria 24 en Festina Lente in het Kattendijkdok (Oostkaai 22).

Gezellig lunchen op de boot en in de regen vertrekken wij richting MAS.  Verder langs Villa Tinto naar de kloostertuin Sint Pauluskerk en naar de Calvarieberg. In de kerk is een benefietconcert bezig. Fundraising aardbeving Albanië. We mogen stil plaatsnemen achteraan in de kerk.  Het is hier droog en wij genieten van de mooie gezangen en orgelwerken. Tijd om verder te gaan richting Bloedberg- oude stadsmuren, Het Steen, Kerstmarkt op Suikerrui en Steenplein.  Maar wij gaan eerst naar de Groenplaats voor een drankje en een heerlijk bord kippensoep met veel stukken kip.  Juist op tijd om nog een plaatsje te krijgen.  Als wij afrekenen is het aanschuiven.  Met gevulde magen terug richting Kerstmarkt en daar genieten wij nog een uurtje van de sfeer. Bus 183 brengt ons terug naar Schelle.  Stappenteller = 8.85 km.


15/12: Rumst Warmste Week Wandeling ten voordele van “Jenne’s Friends Project.

11:41:  bus 295 aan Schelle kerk tot 12:02 halte Kerkhofstraat Boom.

12 :07: overstappen op bus 500

12:23:  aankomst halte Vosberg. Inschrijving Pastoor Slegersstraat 1 (achter kerk, richting Duffel)

Bus terug (over Nijs) om x:20 tot De Schorre Boom, na enkele minuten overstappen op 295 naar Schelle.  

9 km gewandeld in de omgeving van de Vosberg en op de Oude Spoorweg-bedding in Rumst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten